Namiot cateringowy to niezbędny element wielu wydarzeń organizowanych w plenerze. Jak zbudowane są współczesne namioty cateringowe i dlaczego warto z nich korzystać?
Namiot cateringowy – na bankiety i targi
Namiot cateringowy jest powszechnie używany przez podmioty organizujące rozmaitego rodzaju eventy w plenerze – imprezy urodzinowe, rocznice ślubu, zbiórki dobroczynne, jak również sympozja. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się potrawy, np. napoje, zimny bufet czy przystawki. Namioty cateringowe umożliwiają utrzymanie przez długi czas świeżości oferowanych dań, a także chronią je przed światłem słonecznym czy oddziaływaniem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. Na rynku dostępne są namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów oraz długości od 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać między namiotami o różnych barwach i kształcie. Namioty cateringowe można także zestawiać ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dopasowane do dowolnych potrzeb.
Namioty cateringowe na każde warunki pogodowe
Przyjęcia i wesela na świeżym powietrzu są coraz popularniejsze, nic więc dziwnego, iż wzrasta liczba osób, które poszukują przestronnych i trwałych namiotów cateringowych wykonanych z solidnych tworzyw. Namiot cateringowy ochrania gości przed złymi warunkami atmosferycznymi, takimi jak intensywne promieniowanie słoneczne, opady czy wiatr. Dostępne w sprzedaży namioty cateringowe charakteryzują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywny wiatr. Nowoczesne namioty tego rodzaju są także zaopatrzone w systemy usprawniające przepływ powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest również system kumulujący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo ważne w chłodne miesiące.